fbpx

Følg Danmarks nye stjerneskud ved Made in Denmark Challenge by FREJA

Den blot 18-årige danske golfkomet, August Thor Høst, får sin Challenge Tour debut i Ry, når Made in Denmark by FREJA indledes onsdag den 7. august. Høst kvalificerede sig som suveræn vinder af den nye “Made in Denmark Amateur Ranking”.

Unge August Thor Høst har været imponerende i indeværende sæson, og gang på gang har han stukket næsen frem på Nordic Golf League og ECCO Touren. Og nu glæder den talentfulde fynbo sig til sin Challenge Tour debut. 

Læg vejen forbi Ry fra 7. – 10. august og oplev August Thor Høst samt flere af Danmarks kommende golfstjerner

– Det bliver mega fedt at prøve at spille på Challenge Touren og mærke lidt til niveauet, fortæller amatørprofilen, der er positiv inden prøvelsen på Europas næstfineste golftour. 

– Jeg tror, jeg har en okay chance for at lave et godt resultat. Jeg synes, at banen i Ry passer mig okay. Jeg er generelt ret god til at ramme en masse fairways, og jeg tror, at det bliver nøglen i næste uge, forklarer August Thor Høst til Made in Denmark. 

Hastværk er lastværk
Når man er 18 år og ser bl.a. jævnaldrende Nicolai og Rasmus Højgaard springe ud som professionelle på Challenge Touren, så er det svært ikke at lade sig rive med. Men her haster det ikke for unge Høst. 

– Planen var egentlig, at jeg ville turne professionel til næste sæson. Men efter en masse overvejelser, har jeg valgt at forblive amatør i næste sæson også, forklarer August Thor Høst. 

– Og hvis jeg kan fortsætte min udvikling, og alt går godt, så bliver jeg professionel fra 2021, uddyber August Thor Høst, inden han appellerer til det trofaste fynske publikum.

– Der er ikke så langt fra Fyn til Ry, og der er en del, der stadig har sommerferie. Så jeg håber på, at der kommer en lille fynsk delegation over og hepper. Peter (Launer Bæk, red.) er jo også med, slutter August Thor Høst, der til daglig spiller i Odense Eventyr Golf.  

Kvalificerede sig fra ny amatørrangliste
August Thor Høst vandt suverænt Made in Denmark Amateur Ranking, der blev oprettet inden denne sæson. Point til ranglisten kunne indsamles via alle ECCO Tour turneringer, og det stod hurtigt klart, at 18-årige Høst ville indløse den ene billet. 

– Vi introducerede Made in Denmark Amateur Ranking i år, da vi gerne ville skabe lidt ekstra spænding for amatørerne. De kan ikke få andel i pengepræmierne grundet deres amatørstatus, så nu har de tre pladser ved Made in Denmark Challenge by FREJA at dyste om i stedet. Og det er mit klare indtryk, at det virkelig er noget, der har fået dem til at fokusere og præstere bedre, forklarer ECCO Tour ejer, Flemming Astrup. 

– August Thor Høst er et stort talent, og efter få turneringer var det åbenlyst, at han ville løbe med den ene plads. Der var mere spænding om de sidste to pladser, og det var dejligt at se, at de bedste amatører konstant hævede deres niveau, da det spidsede til. Det var præcis det, vi håbede på, slutter Flemming Astrup. 

Anders Emil Ejlersen og Sebastian Friedrichsen snuppede de sidste to pladser og kan derfor også opleves ved Made in Denmark Challenge by FREJA i Ry fra 7. – 10. august.

Lige uden for kvalifikationspladserne sluttede Hamish Brown og Victor Sidal Svendsen. Du kan se hele Made in Denmark Amateur Ranking her