fbpx

Fransk legende og dansk Europa Tour vinder vil vende skuden i Ry

Franske Grégory Bourdy og danske Jeppe Huldahl har flere ting til fælles. De er begge 37 år, de har begge prøvet at vinde på Europa Touren, og så er de begge til start ved Made in Denmark Challenge by FREJA.

Både Grégory Bourdy og Jeppe Huldahl er fast inventar på den europæiske Challenge Tour, hvorfra de forsøger at få karrieren på ret køl, og dermed vende retur til Europa Touren. For begge spillere har der været langt mellem snapsene i år, og begge håber de på, at Challenge Touren i Ry bliver vendepunktet.

Grégory Bourdy har fire sejre på Europa Touren

– Jeg har egentlig spillet udmærket i år. Jeg kan ikke som sådan pege på den del af spillet, der ikke fungerer. Den ene uge kæmper jeg lidt med putteren, mens jeg spiller rigtigt godt fra tee til green, og ugen efter er det omvendt. Jeg går bare og venter på, at det hele kulminerer den samme uge, og det kunne sagtens blive her i Ry, siger Grégory Bourdy til Made in Denmark.

Og for Grégory Bourdy ville der være noget symbolsk over, hvis netop Challenge Tour besøget i Danmark kunne blive startskuddet på et større comeback, der tog den 37-årige franskmand retur til Europa Touren. 

Bourdy har gode minder fra Danmark
– Min første Challenge Tour turnering var i Danmark i 2003. Her blev jeg nummer to i et rigtigt stærkt felt, så det kunne være dejligt at gentage den bedrift, forklarede en munter Bourdy, som tidligere har vundet fire gange på Europa Touren. Det er samme antal Europa Tour sejre, som Matteo Manassero, der også er med i feltet i Ry

Og Bourdy samt Manassero er langt fra de eneste i feltet, der forsøger at kæmpe sig tilbage til fordums styrke og Europa Touren. Også danske Jeppe Huldahl kæmper en indædt kamp for at finde tilbage til den form, der i 2009 gav ham Europa Tour sejren på Celtic Manor. 

Jeppe Huldahl: Ville være dejligt at vende skuden på hjemmebane
– Jamen jeg havde naturligvis håbet på bedre resultater i år, end tilfældet har været indtil nu. Men sådan er golf desværre så kynisk, siger Jeppe Huldahl til Made in Denmark dagen før dagen.

– Jeg synes dog slet ikke, at spillet er så langt væk, som resultaterne har indikeret. Jeg har haft svært ved at holde gang i runderne og på den måde holde fast i momentum. Når jeg har følt mig godt spillende, kommer der lige en bogey eller to ud af ingenting, og så føler man hele tiden, at man bliver slået tilbage til start, forklarer Jeppe Huldahl som den væsentligste årsag til de udeblivende top-resultater. 

Er imponeret over “de nye” 
Og selvom Jeppe Huldahl på ingen måder har opgivet drømmen om at vende tilbage til Europa Touren og den helt store scene, så kan han godt se, at den nye generation har nogle andre forudsætninger for at nå til tops. 

– De slår simpelthen så langt, mange af dem. Nogle gange står de og slår fem-jern i andetslaget på et par-5 hul, hvor jeg efter et fint drive stadig skal slå en spoon (3-kølle, red.), griner Jeppe Huldahl.

– Det er klart, at længde naturligvis ikke er alt, men det betyder, at hvis jeg skal slå dem, så skal jeg være ekstra skarp i de andre facetter, og der har jeg indtil nu i år manglet lidt, uddyber Huldahl, der håber, at Made in Denmark Challenge by FREJA bliver vendepunktet. 

– Det ville være fantastisk at vende skuden på hjemmebane foran et dansk publikum. Jeg synes, spillet er der til et godt resultat, og det ville også være godt for selvtilliden fremadrettet. Nogle gange er det ikke så meget, der skal til for at ramme en stime af gode resultater, så nu skal jeg bare have hul på bylden, slutter en optimistisk Huldahl, inden han i regnvejr bevæger sig over mod rangen. 

Hvorvidt Made in Denmark Challenge by FREJA 2019 bliver vendepunktet for Bourdy og Huldahl, får vi svaret på senere på ugen.

Gratis adgang og golf i verdensklasse fra onsdag morgen
Made in Denmark Challenge presented by FREJA starter onsdag morgen, og efter Mikkel Hjorths invitation tidligere i dag er der nu hele 18 danskere i feltet. 

Der er gratis adgang i Ry hele ugen.