fbpx

Thorbjørns Ryder Cup skæbne bliver afgjort i Silkeborg

Siden sejren i Italian Open i den første weekend i juni, har Thorbjørn Olesen bejlet til en plads på det europæiske Ryder Cup hold, og nu er så tæt på man næsten kan komme.

På dagens opdaterede kvalifikationsliste er danskeren inde på holdet på den såkaldte World Points list, hvor alle indtjente verdensrangliste point tæller med. På European Point listen, hvor man tæller indtjente euro sammen, er Olesen nummer seks og lige uden for den sidste kvalificerende plads.

Scorer spillerne efter Olesen ikke flere verdensranglistepoint, ja så er Olesen klar til Ryder Cup. Det er dog svært at forestille sig at spillere som Ian Poulter, Paul Casey eller Rafa Cabrera Bello ikke får verdensranglistepoint i denne uges første turnering i FedEx Cup slutspillet.

De tre spillere skal dog også samle pointene ind i denne uge, da næste uges FedEx Cup turnering, som afvikles samtidig med Made in Denmark, ikke tæller til Ryder Cup kvalifikationen. På den måde er Made in Denmark absolut sidste turnering i kvalifikationen, og vi kender dermed de 8 kvalificerede spillere, når turneringen slutter søndag eftermiddag. 

Køb din billet her og støt Thorbjørn Olesen i jagten på Ryder Cup.

En ting er dog helt sikkert. På European Points list kan Thorbjørn Olesen overhale Tommy Fleetwood med en 7. plads i Made in Denmark, og dermed selv kvalificere sig til Ryder Cup, uanset øvrige spilleres resultater. Det kan han, fordi Fleetwood og de øvrige europæerne med PGA Tour kort spiller FedEx Cup slutspil, og ikke er med i Danmark.

– Det er jo helt fantastisk, at Thorbjørn kan sikre sig sin plads på holdet på kaptajnens hjemmebane i Silkeborg Ry. Den historie kan ikke skrives bedre, og nu håber jeg bare at endnu flere vil komme ud og støtte Thorbjørn i jagten på en topplacering, siger promoter Flemming Astrup.

Udover de otte spillere der kvalificerer sig direkte, udtager Thomas Bjørn fire spillere på et pressemøde onsdag den 5. september.