Europa Touren afprøvede under Dubai Duty Free Irish Open et nyt regelsæt i forhold til brug af mobiltelefoner under turneringer. Og da testen forløb godt, indføres de nye – og glade – regler fra og med Made in Denmark 2017.

De nye regler indbyder tilskuere til i langt højere grad at benytte mobiltelefonen under turneringen. Dog med vigtige forbehold.

  • Mobil SKAL være på lydløs
  • Ingen blitz
  • Tal kun i telefon langt væk fra spillet
  • Hold altid din telefon vandret, når du laver videoer (ikke en regel, bare sund fornuft)

Man må bruge telefonen over hele anlægget og ikke kun i udvalgte mobilzoner, som det tidligere var tilfældet. Ligeledes må man tage billeder lige så tosset, man ønsker. Hvis billederne skal benyttes kommercielt, skal man dog akkrediteres, og skal i stedet kontakte pressecentret for en medievest.

Man må også lave videoer af oplevelsen, men der er forbud mod at filme direkte fra spillet. Dette skyldes de TV rettigheder, som TV stationer betaler store penge for.

Køb din billet til Made in Denmark her

Mobilen skal promovere turneringen
Europa Touren har på mange måder fået øjnene op for de promotion-muligheder, der ligger i den mobiltelefon, vi alle har på os. Og ikke kun i forhold til tilskuere. Således lyder det også i det nye regelsæt;

– Professionelle opfordres til at bruge deres mobiltelefoner under pro-ams for at promovere turneringen på de sociale medier. Det er dog ikke tilladt for de professionelle at ringe eller modtage opkald i løbet af pro-am.

Den daværende Ryder Cup kaptajn, Darren Clarke hiver her mobilen frem på Himmerland Hill, så han for altid vil huske den hyldest han fik inden afgang til Ryder Cup 2016

Made in Denmarks indflydelse
Made in Denmark har budt på meget udsædvanlige scener de første år. Både Thomas Bjørn, Darren Clarke og Joel Sjöholm har fotograferet og sågar filmet lystigt foran Himmerland Hill undervejs på deres runder. De nye Europa Tour regler skriver intet om, at den slags er tilladt, men de mere lempelige regler for brug af mobiltelefoner gør næppe lysten for spillerne mindre til at forevige øjeblikket på Himmerland Hill.

Lad os vise Europa Touren, at de har taget den rigtige beslutning. Og husk din powerbank!

Køb din billet til Made in Denmark her

Husk desuden, at du kan spille Europa Tour banen, Backtee Course, helt frem til søndag d. 13. august, inden greenkeeperne lukker banen ned.