Årets sidste major begynder senere i dag på Quail Hollow i North Carolina i USA, og det er med tre danskere på startlisten. Thorbjørn Olesen og Søren Kjeldsen er med via deres placering på verdensranglisten, mens Thomas Bjørn er inviteret med som kommende Ryder Cup kaptajn.

Thorbjørn Olesen er efter tiendepladsen i sidste uge højst placerede dansker på verdensranglisten som nummer 78, og derfor er der naturligvis størst forventninger til ham blandt de tre danskere. Den 27-årige sjællænder spillet med i PGA Championship fire gange tidligere med en 27. plads i 2012 som bedste resultat.

Olesen er også bedste dansker på Race to Dubai, hvor han i denne uge er nummer 24, så der er masser af grund til at tro på endnu et godt resultat i denne uge, og måske igen om to uger i Himmerland.

Oplev Olesen, Bjørn og Kjeldsen ved Made in Denmark.

Thomas Bjørn er som sagt med i kraft af sit job som Ryder Cup kaptajn, og selv om han ikke har deltaget i en major siden PGA Championship i 2015, så har formkurven været opadgående de sidste måneder, og Bjørn har jo tidligere været tæt på at vinde denne major. I 2000 blev han nummer tre, mens han i 2005 sluttede på andenpladsen bare et slag efter Phil Mickelson. Bjørn spiller i denne uge sin 58. major, og sin 499. turnering på Europatouren, og runder derfor et imponerende jubilæum under Made in Denmark.

Søren Kjeldsen er sidste mand i det danske trekløver i USA. Kjeldsen spiller samtidig sin sidste turnering som medlem af PGA Tour i denne omgang, før han retter fokus 100 procent på Europa, og i første omgang Made in Denmark. Sidste år fik Kjeldsen en 33. plads i PGA Championship, hans bedste resultat i den turnering, og lad os bare krydse fingre for, at han kan forbedre det i år.

Udover de tre danskere er der yderligere seks spillere med i PGA Championship, der kan opleves ved Made in Denmark om to uger. Deriblandt vinderen af turneringen i 1991, John Daly, som dengang var niende reserve, men kom med, og endte med at vinde sin første major. 

Sidste års vinder af Made in Denmark, Thomas Pieters, er naturligvis blandt favoritterne i denne uge og igen i Himmerland, med hans flotte spil i øjeblikket. Pieters landsmand Nicolas Colsaerts er også med på Quail Hollow, mens amerikaneren Peter Uihlein, sydafrikanske Richard Sterne og så Andrew Johnson aka ”Beef” er de sidste “Made in Denmark” spillere, der er til start i årets sidste major.

Turneringen kan følges på Viasat Golf, og skulle man få lyst til selv at spille golf, inden man sætter sig til rette foran tv’et, så er Backtee Course stadig åben for gæster. Banen lukker på mandag, for de sidste forberedelser, men man kan altså stadig nå at prøve kræfter med Europatour banen inden de går løs om små to uger.