Danmark har skabt en golfturnering, der vækker international begejstring, og som vi godt kan tillade os at være stolte af.

Uforbeholden ros fra verdensstjerne
Den tidligere majorvinder og Ryder Cup vice-kaptajn, Paul Lawrie skamroser i en klumme den danske golfturnering, Made in Denmark. 

Roserne til både publikum og arrangørerne kommer efter oplevelsen i 2016, og der bliver ikke holdt igen fra skottens side.

 -Jeg har spillet enormt mange Europa Tour turneringer, men det bliver ikke bedre end ved Made in Denmark. Den måde som publikum omfavner alle spillerne er for mig fuldstændig uden sidestykke, og jeg har aldrig – i Europa – oplevet en så utrolig og intens stemning, fortæller Paul Lawrie, der netop har spillet sin turnering nummer 600 på Europa Touren.

Folkefest, landskampstemning og musikfestival
Og Paul Lawrie ved godt, hvordan den store succes er blevet skabt, og hvorfor turneringen skiller sig ud fra andre turneringer.

– Strategien med at have fokus på de danske spillere og gøre det til en folkefest er helt genial. Og læg dertil en musikfestival hver aften, når golfen slutter, og så har du omgående en unik turnering med en helt særlig stemning, uddyber Paul Lawrie.

Paul Lawrie beskriver desuden i sin klumme i Golf Monthly, hvordan den unikke stemning på 16. hul (Red. Himmerland Hill) er med til at give spillerne en oplevelse, som mange af dem aldrig havde drømt om.

Og netop den uvante (i golfkredse) stemning på Himmerland Hill har været med til at sætte Made in Denmark på verdenskortet. Op mod 6.000 tilskuere menes at kunne klemmes ned rundt om det ellers korte hul og i fælleskab skaber de dagen igennem en landskampsstemning, som man skal opleve for at forstå. Nedenfor kan du se et par videoer fra 16. hul.

6 dage til Made in Denmark 2017
Made in Denmark afvikles i næste uge (24. – 27. august) på Himmerland Golf & Spa Resort, og her kan du i det 156-mand store felt opleve store stjerner som John Daly, Martin Kaymer, Thomas Pieters og så naturligvis de danske stjerner, Thomas Bjørn, Thorbjørn Olesen og Søren Kjeldsen.

Præmiesummen er ca. 13 millioner kroner, og der forventes i omegnen af 80.000 tilskuere fra den 24. – 27. august, hvor turneringen løber. Billetsalget er stadig åbent, ligesom det er muligt at købe billet ved indgangen.

Du kan læse hele Paul Lawries klumme om Made in Denmark her.

Ønsker du at læse artiklen på dansk, så har vi efter bedste evne oversat den her.

(Kilde: Golf Monthly November 2016)

 

Thomas Bjørn på Himmerland Hill

Golfspiller på frierfødder